Home » Aparatura » VTS
VTS

Ortoptica pe computer însumează o serie de exerciții pe computer cu scopul creșterii vederii la unul sau ambii ochi, pentru aprofundarea stereopsisului, pentru menținerea vederii binoculare, pentru focalizarea clară a imaginii și pentru întărirea convergenței. Este o terapie vizuală nouă care începe în cabinetul oftalmologic și poate continua de catre pacient si acasă.

Avantajul terapiei computerizate este că beneficiază de protocoale standardizate (computerizate) de diagnostic și tratament. Programele sunt multiple: pentru dezvoltarea memoriei vizuale, pentru îmbunătățirea stereopsisului, a convergenței și compensarea foriilor, pentru dezambliopizare.

Terapia pe computer asigură exerciții interactive care nu mai sunt monotone și plictisitoare și care îi motivează pe cei cu dificultăți de convergență și acomodație.

Tot pe computer se face acum, modern, tratamentul ambliopiei. Acesta se bazează pe o stimulare adecvată, insistentă, a ochiului slab. Pacientul (copilul) trebuie să poarte ochelari și să țină acoperit ochiul bun, fiind obligat să lucreze cu ochiul slab. Stimularea vizuală adecvată a ochiului slab duce la creșterea vederii la copii și chiar mai târziu. Înainte de terapia computerizată progresele prin folosirea exercițiilor ortoptice tradiționale (la sinoptofor) erau lente și consumatoare de timp, părintii și copiii pierzându-și răbdarea.

Tratamentul cât mai precoce al ochiului leneș la copil este foarte importantă. Dacă până la vârsta de 3 ani dezambliopizarea se poate face în câteva luni, la 7-9 ani tratamentul durează ani și rezultatele sunt incerte.

TRATAMENTUL AMBLIOPIEI

VTS

programari online

Aveti o intrebare?

Scrieti-ne folosind formularul de contact rapid:

  • cod